miercuri, 5 noiembrie 2008

Cand "fiarele" ne transforma in fiare.

Am adunat intr-un singur cuvant("fiare") semnificatiile tuturor cuvintelor ce definesc acele obiecte, concepte, lucruri ce ne induc in mod inconstient iluzia unei vieti mai usoare.

Ce ne facem cand "fiarele" ne transforma in fiare? Ce ne facem cand omul este pe zi ce trece tot mai dependent de aceste "fiare"? Ce ne facem cand am devenit dependenti de masina, filme, televizor, calculator, internet? "Fiare" deci. Ce ne facem cand ne petrecem timpul liber in fata calculatorului, de altfel o masinarie? Si nu una oarecare. Una care ne transforma pe noi insine in masinarii. O masinarie care prin simplul fapt ca ajungi sa castigi la un joc, sa "o bati", te face doar o masinarie mai performanta. Ce ne facem cand pentru omul de rand cititul nu prinde un loc in top 10 prioritati ale zilei? Ce ne facem cand 8 din 10 oameni cu in casa un calculator, iar 6 din 10 au o conexiune la internet. Ce ne facem cand sexul inlocuieste dragostea. Ce ne facem cand in loc de plimbari, iesiri in natura, citit, hranirea creierului, omul prefera privitul la televizor, vizionarea filmelor, navigatul pe internet, avand o atitudine pasiva, delasatoare si neinteresata. Ce ne facem cand omul renunta, voit sau nu, la singurul lucru ce il diferentiaza de animale. Ratiunea. Ce ne facem cand egoismul si mandria ii fac pe oameni sa uite de omenie si bunatate. Ce ne facem in momentul asta?

Care e urmatoare miscare?
Am intalnit de curand, intr-o carte, un termen: "antiomul". Ce e antiomul? Pai revin la intrebarea anterioara: care e urmatoare miscare? De fapt sunt trei: sterge in textul de mai sus "Ce ne facem cand", inlocuieste "omul" cu "antiomul", transforma frazele din interogative in exclamative.
Acum convinge-te singur...

Niciun comentariu: