vineri, 8 octombrie 2010

Alice in no wonderland (partea I)


In momentul in care alarma telefonului suna pentru a treia oara, Alice deschise cu greu ochii. Ridicandu-l cu greu de pe noptiera, fu trecuta de un fior rece cand arunca o privire la ceas. 9:46. In 14 minute trebuia sa plece catre in celalalt capat al orasului, la birou. Dusul, spalatul pe dinti si imbracatul au durat, in mod ireal, doar 11 minute. Ora 9:57, iar Alice sare peste baltoaca lasata in baie, dupa dus, merge in fata oglinzii si isi aranjeaza rapid parul negru. Isi pune cel de-al doilea pantof, cu geanta atarnandu-i de bratul drept si geaca neagra de piele la subrat. Ora 10:01. Deschise usa sa plece, cand de pe chiuveta din baie se auzi din nou soneria telefonului sau. "Ah, iar l-am uitat! Lasa-l ca nu moare nimeni daca nu ma gaseste azi.", si iesi din casa cu un zambet scurt pe fata.
Cand telefonul se opri din sunat Alice iesea deja din lift, din scara blocului, in mijlocul strazii. Grabi pasul cand vazu, in coltul strazii, autobuzul apropiindu-se. Cobori din masina la capat, vis-a-vis de cladirea inalta de birouri pe care o avea drept destinatie.
Ca de obicei, intra in magazinul micut de la parterul blocului de langa state. Se strecura, ca de obicei, printre schelele muncitorilor ce reparau fatada blocului si isi cumpara doi covrigi si o sticla de suc natural. Costau 4,5 lei, dar ii lasa vanzatoarei 5 lei, ca de obicei. La iesire, observa o hartie lipita pe tocul usii. Nu o mai vazuse pana atunci. "Atentie la cap!". Ce amuzant! Ea are doar 1,56 m inaltime. Mesaje pentru oameni mari! Iesi din magazin cu acelasi zambet scurt pe fata, aplecandu-se putin pentru a respecta sfatul hartiutei. Trei etaje mai sus unul dintre muncitori lovi cu putere cu ciocanul in peretele blocului, desprinzand o bucara de tencuiala.
Ora 10:33. Ambulanta ajunsese mai rapid decat de obicei la fata locului. Intinsa pe trotoar, Alice deschise ochii pentru o secunda. "...traumatism cranian sever...hemoragie puternica...hai sa mergem...". In 10 minute erau deja la spital. Una dintre asistente striga catre alta:
-Unde e Dr. Draghici?
-Se pregateste de operatie.
-Du-te repede si cheama-l! Spune-i sa amane operatia aia, ca avem ceva urgent...
Ora 11:28. Dr. Draghici inchise cu succes rana si anunta decesul pacientei...
-va urma-

Niciun comentariu: