sâmbătă, 26 iulie 2008

for romi

"for romi"...in traducere libera "pentru andrei romila".
toata nebunia ce urmeaza trebuie neaparat impartita in doua sectiuni. e un "must". si asta pentru ca textul meu trebuie sa contina toate informatiile necesare pentru ca intreaga lume preocupata de blogareala sa pastreze in minte cate putin din personalitatea lui, si totodata, (textul) trebuie sa fie indeajuns de personal, pt ca el (romi) sa priceapa ca ce scriu vine din inima. asa ca...sa'i dam drumul:

1. prima parte este adresata tie, cititorule(in caz k nu te numesti andrei romila). am scris in titlu numele lui cu litera mica. nu din obisnuinta, ci pentru ca baiatul asta a ajuns o prezenta atat de comuna in vietile noastre incat un eventual "R" ar incalca una din legile de baza ale gramaticii. romi e un bun prieten. dintre cei mai buni. l'am cunoscut datorita faptului ca am ales sa studiez in primul an de facultate limba franceza. "teoria hazardului" despre care am discutat si cu el si despre care vom discuta si noi cu alta ocazie. revenind on-topic, cu greu am reusit sa gasesc un cuvant care sa'l descrie in totalitate si acesta incepe cu "ro" si se termina cu "mi". cine il cunoaste va fi de acord cu mine. nu vreau sa ma apuc sa insir tot ce e romi, doar o sa precizez cateva lucruri: de treaba, foarte destept, deschis la minte, bun ascultator, persoana pe care te poti baza oricand, dispus sa ajute, in niciun caz materialist sau lenes, e nebun, simpatic, amuzant, iti ridica moralul, calculat, un bun coleg de munca...cam atat, fiindca vreau sa fiu scurt. a da! e "rep". are o trupa. e un eMCee foarte tare. uneori e genial. alteori i se rupe de tot. de cele mai multe ori il admir pentru ambele. cam atat despre romi. in caz k nu te'am convins poti afla mai multe aici: http://lachansondemoncoeur.blogspot.com.

2. a doua sectiune iti e dedicatie tie frate. singura persoana ce nu intra in prima categorie. mai mult ca sigur, daca ai ajuns aici cu cititul, esti putin socat, dar vezi tu...tocmai ce am vorbit ieri despre rolul blogului de a te ajuta sa exprimi tot ce nu poti spune live. in caz k nu o vei lua in serios te invit si pe tine sa accesezi linkul de mai sus. ideea a ei a fost. si cu asta am incheiat. te salut!




...from Clue!

si totusi....

salut prietene blogger! daca citesti asta mai mult ca sigur si tu esti unul dintre noi. mai mult ca sigur iti place si tie sa scrii lucruri...lucruri...cele mai tampite lucruri. idei...idei amuzante, triste, idei ale prietenilor, ale parintilor, ale necunoscutilor, dar cel mai des ideile tale. ganduri ascunse undeva in subconstient, rascolite de cate un cuvand auzit, o imagine ce iti apare pentru o fractiune de secunda, purtata de nervul optic pana in locul acela uitat din memorie de unde dezgroapa o amintire cu care se contopeste, construind o formatiune de o asemenea putere si energie, ce te forteaza sa iti deschizi calculatorul, browserul, blog-ul si sa o descrii in cel mai neinsemnat detaliu. si totusi...de ce faci asta? mai mult ca sigur nici tu nu stii. mai mult ca sigur nici macar nu ai stat vreodata sa te gandesti de ce. eram sigur! si stii de ce? pentru ca nici eu nu am facut asta. niciodata. niciodata pana in seara asta. prin acelasi procedeu descris mai sus am reusit sa'mi amintesc de existenta blogului meu, care ajuns in fata unui prieten a pornit o intreaga discutie. la sfarsitul acesteia am ajuns sa imi pun intrebarea asta: "ce e blog-ul?" nu pe bune...ce drq e blogu-ul? stiu, prietene, ca "un loc unde poti sa scrii ce vrei", dar mai in profunzime vreau sa stiu. de ce il folosesti? de ce scrii? multi scriu degeaba. exact! degeaba! doar asa sa poata arata unuia si altuia si poate din 10 posturi iese unul bine. da da stiu...stiu! tu nu esti dintre ei. tocmai pentu ca nici macar nu stii de ce scrii. cu putin "noroc" nici nu vei afla vreodata. nici eu nu sunt sigur ca as fi facut'o fara ajutorul prietenului meu. am realizat ca ma folosesc de coltul asta lume virtuala pentru a'mi expune absolut toate gandurile, toate ideile, dintre cele mai absurde, pe care in mod normal nu as avea curajul sa le aduc in discutie cu alte persoane, tocmai pentru a nu parea impertinent, ori neinteresant. tocmai faptul ca tu afli asta de aici demonstreaza perfect teoria mea. asa ca, prietene blogger, data viitoare cand te mai asezi la "masa" de lucru cu "creionul" in mana si "foaia" in fata, ia'ti o clipa de ragaz, un moment in care sa te gandesti de ce vrei sa faci asta. da da...stiu! a trecut si secunda aia. sa ai spor!